Berimba klubi ajalugu

Spordiklubi Berimba asutati 2000. aastal Ramid Niftalijevi poolt. Ta oli capoeira maale tooja Eestis ning Eesti Capoeira Föderatsiooni asutaja.

“Minu esimene kogemus capoeirast oli 15-aastaselt kui nägin ameerika mängufilmi “Ainult kõige tugevam” nimirollis Mark Dacascas. 

Olin sellest alast väga võlutud ja hakkasin otsima infot capoeira kohta. Esimesed koolitused toimusid Soomes. Minu huvi capoeira vastu oli nii suur, et asusin agaralt ennast harima – lugesin raamatuid ja vaatasin videosid. Tegelenud judoga, vähesel määral poksi ja karatega, olid mul olemas põhiteadmised spordist. Ent ma armusin capoeirasse! 

Järk-järgult liitusid minuga mõttekaaslased, tekkis oma tegutsev grupp, millest võtsid osa ka lapsed. Kutsusime esinema instruktoreid, kes jagasid meiega oma teadmisi. Tasapisi muutus see kõik tõsiselt võetavaks liikudes järjest kõrgemale tasemele. 

Tänasel päeval on spordiklubis Berimba palju õpilasi. Mõned neist on ´suureks kasvanud´ ja avanud oma klubi. Ütlemata tore on näha, kuidas endised õpilased nüüd oma lapsed trenni toovad. Töötame kõvasti selle nimel, et kasvatada mitte ainult tugevaid sportlasi, vaid ka häid inimesi!”